Sufleu de ciocolata

de - Andreea - in Dulciuri, 2 Apr 2014 | 4765 vizualizari

 

By Miha >:D< ... Cred ca de anul trecut tot incerc sa fac acest sufleu.Dar cand aveam ciocolata ori imi folosea la altceva,ori o mancau copii :)) ... Dar azi cat au fost la gradinita m-am pus pe treaba ... Ne-a placut enorm de mult.Am facut insa greseala de a pune prea putina compozitie in forme.De puneam ma imulta compozitie ieseau ma iumflate ;) .Dar gustul a fost oricum divin.

 

INGREDIENTE

  • 2 albusuri
  • 1 galbenus
  • 100 gr ciocolata cu alune
  • 1 lingura cu lapte
  • 20 gr zahar
  • unt ( pentru uns formele )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ciocolata:

Albusurile le batem spuma impreuna cu un praf de sare.Adaugam apoi zaharul si mixam in continuare pana ce devin o spuma lucioasa si tare.

Separat topim ciocolata impreuna cu laptele.Lasam putin sa se racoreasca si adaugam galbenusul amestecand bine.Punem 2-3 linguri din compozitia de albusuri si amestecam.

Turnam compozitia cu ciocolata in cea de albusuri si amestecam usor de jos in sus cu o spatola.

Ungem fosrmele cu unt si turnam compozitia.

Punem formele intr-o tava plina cu apa pana la jumatatea formelor.

Dam tava la cuptor la 170 grade pentru 25 minute.

La suprafata va face o crusta crocanta in timp ce in interior va fi pufos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

- Andreea - 1

03.04.2014, 14:33

laura_n 1

03.04.2014, 16:45

by Miha... nici nu trebuia sa mai mentionezi)
deliciu! :

- Andreea - 1

03.04.2014, 18:49

Laura ... dar nu are coniac

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Moelleux au chocolat